Пряма мова:

Все колись завершується. Сьогодні прийшла і моя черга почати новий етап в житті. Наказом Міністра оборони України № 202 від 07.05.2020 генерал-полковник Попко С.М. звільнений в запас.

Я дякую Господу, що подарував мені долю військового. За те, що дав можливість пройти всі щаблі військової кар'єри: курсанта, командира взводу, роти, батальйону, полку, бригади, дивізії, корпусу і… Командувача Сухопутних Військ Збройних Сил України.

Я щасливіший за багатьох, бо мав можливість приймати непрості рішення і були ті, хто їх гідно виконував. Пишаюсь вами, воїни!
Безмежно вдячний батькам і близьким, які підтримували і любили мене таким який є.

Дякую друзям і ворогам. З вами було не нудно! Але чому було? Життя триває і я в строю!

Дякую Вчителям. Тим, хто навчав в школі, в Київському Суворовському військовому училищі, КВЗКУ, в академіях. А також наставникам, які формували мене як людину, військового і командира. Тепло згадую Ваші імена і Вашу науку.

Я вчився все життя. І сьогодні точно можу сказати, що кожному з нас таки потрібен час і обставини для набуття практичного досвіду. Для розуміння. Хто би що не говорив і які би посади не обіймав.

Чи сумно? Якщо чесно – дуже... Бо служба в Збройних силах України для мене була не просто місцем роботи. Я жив, живу і житиму армією! Дякую, Боже, за цю можливість!

Чи все зроблено? Звичайно ні! Щось не встиглось через об'єктивні обставини. Чогось не завершив просто через брак часу. Шкода, що багато початого, доводиться залишати незавершеним. Але я завжди відкритий для тих, кому випало продовжувати нашу справу.

І це правда. Я щиро пишаюсь тим, що вдалось зробити! Це все завдяки команді справжніх патріотів, яких пощастило зустріти. Хоча зустрічались й інші…
Тому бажаю тим військовим, які будуть після нас:

• Почувайтесь кастою військових!
• Бережіть офіцерську честь і цінуйте покликання бути захисниками своєї Батьківщини!
• Пишайтесь побратимством! Немає нікого надійнішого ані в бою, ані в цивільному житті.
• Командири, пам'ятайте завжди, що ви – НЕ НАЗАВЖДИ! І найціннішими є спогади, які залишаться про вас у підлеглих і нащадків. Але завжди залишайтесь Людьми. ЗАВЖДИ!
• Вчіться в старших командирів, вчіться в підлеглих, вчіться в життя і протягом всього життя!
• Бажаю кожному з вас звитяг і перемог!

Служу українському народу! Служу Україні!
МИРУ УКРАЇНІ ПІСЛЯ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ!
Маю честь бути офіцером Збройних Сил України!
Слава Україні!

Дємбєльський альбом: